הכנה לוועדה רפואית

אם גם אתם זומנתם לוועדה רפואית, רצוי שתדעו מה לעשות וכיצד לנהוג, וזאת כי מדובר בהזדמנות חד פעמית שמכריעה לגבי אחוז הנכות שתקבלו – על גובה הפיצוי הכספי. מכאן שאם גם אתם חסרי ניסיון ומבקשים להימנע מטעויות, אתם מוזמנים להיעזר במאמר הבא, כי למרות שוועדה רפואית פועלת באופן מסודר ודי טכני (בהתאם לספר התקנות שהוציא ביטוח לאומי), עדיין אין להתעלם ממגוון פרמטרים משפיעים.

ראשית מספר עובדות בסיסיות

מסמכים חשובים

אל הוועדה נדרשים להגיע עם סך המסמכים הרפואיים שנוגעים לדבר הפגיעה. עם זאת, אבנר הייזלר רואה חשבון בעל ניסיון עשיר בתחום מבקש לחדד שטעות לחשוב שמספיק להביא רק את המסמכים הרגילים שקיבלתם בעת האשפוז ושטעות לחשוב שמספיק להביא רק את ההמלצות הרפואיות מטעם הגוף המטפל, וזאת כי כדי להגדיר את אחוזי הנכות קריטי להציג מסמכים רפואיים שנעזרים במונחים מקצועיים. כיצד אם כן מארגנים מסמכים רלוונטיים? ובכן רק רופא שמומחה בבעיה הרפואית שעומדת על הפרק ושבו זמנית מחזיק בניסיון עשיר בניסוח עבור ועדות רפואיות מסוגל לספק כהלכה דרישה מעין זו, עובדה שמובילה לעצה הבאה: לפני שקובעים להגיע לוועדה רפואית רצוי לעצור אצל רופא מומחה.

סידור מסמכים והכנת ניסוחים

מול הוועדה עומדים לבד ללא כל ייצוג מקצועי, ועל כן חשוב להתכונן מראש. הקפידו מה עומדים לומר וכיצד מנסחים את הדברים. אי לכך, אם נחזור על דברי אבנר הייזלר, נציין שמוטב לכתוב על דף את עיקרי הדברים, וזאת באופן ברור ולצד התייעצות עם גוף מלווה. מהדף ניתן לקרוא, או פשוט להגישו לוועדה. עתה אם נחזור לנושא המסמכים, נחדד שאל הוועדה רצוי להגיע כשהם כמה שיותר מסודרים, כך שיהיה קל להתמצא באופן רגוע, שקול ויעיל. ההמלצה היא להכין את המסמכים השונים מסודרים בקלסר ולכתוב על כל אחד מהם במה הוא עוסק (מומלץ לסמן עם מדגיש או להיעזר בחוצצים שמכילים את תתי הנושאים).

חשיבותו של ליווי מקצועי

לסיכום נציין שמומלץ להיעזר בליווי מקצועי. פה ניתן לבחור בין סיוע של עו"ד לבין סיוע של מגוון גופים פרטיים. בין את תבחרו באופציה כזו או אחרת, הרי שמדובר בצעד חשוב, וזאת כי לעיתים די בעצה מקצועית קטנה כדי להטות את החלטת הוועדה לטובתכם. מחפשים עוד מידע כלכלי מסייע? תוכלו לקרוא כתבות על אבנר הייזלר בדה מרקר ובאתרים נוספים ברחבי הרשת.