אם גם אתם מקפידים להתאמן על בסיס קבוע ולא מוכנים לוותר על שגרת האימונים שלכם – דעו שאתם בהחלט על דרך המלך וכי עשיתם בחירה טובה בחיים. כושר גופני עוזר לנו לשמור על הגוף שלנו חטוב ובריא, מסייע לנו להפטר מרעלנים בגוף, עוזר לנו לשמור על עירנות וריכוז לאורך שעות היום ואפילו חיוני למניעת מצבים נפשיים כמו חרדה, סטרס ודיכאון. יחד עם זאת, על מנת שלכושר שאנו עושים יהיה אפקט חיובי באמת, חייבים לשלב אותו עם תזונה נכונה ועל אף שזו עובדה ידוע, יש כאלו שמקפידים לעשות זאת בעוד אחרים לא ממש מייחסים לכך חשיבות. ספורטאים רבים בוחרים להכניס לתפריט שלהם בשר שהוא אכן חשוב, אבל כן צריך לדעת אילו חלקים מתאימים וטובים וממה דווקא עדיף להימנע. בין אם מדובר על משהו שכבר יצא לכם לחשוב ולתהות לגביו ובין אם ברגעים אלו אתם חושבים על הנושא בפעם הראשונה, אנו רוצים לדבר על סוגי הבשר המתאימים והמומלצים לספורטאים.
עוף
אין ספק שמתוך כל סוגי הבשר שקיימים עוף הוא אחד הטובים והמתאימים ביותר לספורטאים. יש בו הרבה רכיבים מצוינים, אבל המרכזי שבהם הוא החלבון שנמצא בו בכמויות גבוהות. את החלבון ספורטאים צריכים לבניית השריר אחרי האימון עצמו ואם אתם מחפשים מקורות לחלבון דעו שעוף זו בהחלט בחירה מצוינת ששווה להכניס לתפריט על בסיס קבוע. אגב, זה שנתח בשר כלשהו נחשב לטוב בהגדרה שלו זה לא אומר שהנתח שתקנו מכל מקום יהיה כזה ומומלץ לקנות מקצביות מוכרות ואיכותיות. בקישור הזה תמצאו אטליז שבו תוכלו לרכוש בשר טרי על בסיס קבוע ממגוון נקודות שיווק ברחבי הארץ ואנו בהחלט ממליצים לנסות את העוף שלהם ואת שאר סוגי הבשר.
הודו
בשר ההודו הוא בשר מיוחד מאד מפני שהוא משלב את כל היתרונות של העוף הרגיל ושל בשר הבקר. מעבר לכך שגם ההודו רווי בהרבה מאד חלבונים טובים ואיכותיים לספורטאים, הוא מכיל בתוכו גם הרבה מאד ויטמינים ומינרלים חשובים כמו ברזל, אבץ ומגנזיום.
בקר
בשר בקר הוא מקור מצוין לחלבון וזה בהחלט משהו שכדאי להכניס לתפריט. עם זאת, לא כל סוג בשר הוא אידיאלי וחשוב לבחור בסוגים שמתאימים יותר. באופן כללי, עדיף ללכת על סוגים דלי שומן ופחות על בשרים שומניים. כך למשל אנטריקוט על דרך קבע הוא מתאים פחות כי מאד שומני, אבל סינטה או סטייק פילה זה בסדר גמור. אגב, זה לא ששומן הוא רע וצריך להימנע ממנו טוטאלית, אבל כן עדיף להפחית אם רוצים לראות תוצאות ומעוניינים להוריד את אחוזי השומן הגוף.
דגים
דגים זה אוכל מצוין באופן כללי ולא רק לספורטאים. הם בעלי ערך קלורי נמוך מחד, ומאידך הם מכילים הרבה מאד רכיבים מצוינים ואפילו חשובים לתפקוד הגוף. הדבר הכי חשוב שאפשר למצוא בדגים ובעיקר בסוגים כמו סרדינים, מקרל וסלמון הוא האומגה שלוש. חומצת חלבון חשובה מאד שאפילו יכולה לשפר את הביצועים של ספורטאים.
עדיף בשר טרי
לבסוף חשוב מאד לומר כי אם יש אפשרות עדיף לרכוש ולאכול תמיד בשר טרי ולא בשר קפוא. תהליך ההקפאה בהחלט פוגע ברכיבים החיוניים ובשר קפוא, אפילו אם הוא טעים וטוב, מכיל פחות רכיבים תזונתיים חשובים לגוף.
אנו בהחלט ממליצים ללמוד לעומק על סוגי הבשר הספציפיים ולהכניס לתפריט שלכם את הסוגים האיכותיים שיעזרו לכם להפיק יותר מהאימונים שלכם. בהצלחה!