העולם המודרני תלוי במידה רבה מאוד במחשוב, בוודאי עולם העסקים באשר הוא. בגופים מסחריים רגילים וגם במוסדות כגון מרכזים רפואיים. ככל שהמוסד שבו מדובר גדול, כך היקף המחשוב בדרך כלל רחב. אז נכון – לרוב כל זה עובד היטב ומערכות המחשוב כיום יציבות ואמינות למדי. אך במקודם או במאוחר, הדברים משתבשים. זהו חוק ובל יעבור! זה רק עניין של זמן, עד שהמרכז הרפואי שלכם יחווה מקרה של כשל במחשוב. מה ניתן לעשות בנידון? מי יסייע לכם בכך? מהו DRP וכיצד הוא משתלב בנושא זה? אלה כמה הסברים מנקודת מבט מעשית ובקצרה:

DRP ועוד – מבוא קצר

כפי שציינו, כשלים במחשוב הם רק עניין של זמן, בכל מערכת שהיא. גם אם הכל מתוכנן כראוי והצוות איכותי. פשוט, לא ניתן למנוע כל סיבוך ואיום. מה שכן ניתן (ומומלץ מאוד) לעשות, זה להיערך לתגובה יעילה לשיבושים ולעשות זאת מראש ובאופן שיטתי. אם ניתן קצת קונטקסט לדברים, אנו מדברים על מטרה של הבטחת "המשכיות עסקית" ומכאן נגזר המונח Business Continuity Management. הצד המעשי של תכנון BCM, מתייחס לעזרים שונים כגון תכנית ומערכות עבור התאוששות ממקרי כשל. Disaster Recovery Plan או תוכנית התאוששות מאסון הוא ביטוי שמתייחס לכך. פירוש הדבר, שעל פי תכנון מסודר, מקימים מערכות מחשוב שמסייעות לעסק להתאושש בזריזות מרבית, בשעת הצורך. כך מצמצמים למינימום את ההפרעה לפעילות השגרתית. כאשר מדובר במוסד עם פעילות כמו של בית חולים, חשיבות הדבר ברורה מאוד.

 

 

דוגמאות להמחשה

בכדי להמחיש את מצבי החירום שעבורם דרושים שירותים מסוג זה, אלה כמה דוגמאות אופייניות:

מה מציעה GNS?

חברת GNS מציעה שירות DRP בענן. במחיר של החל מ-$500 לחודש, תקבלו פתרונות גיבוי ושחזור איכותיים וזריזים. השחזור מהיר ומאובטח ויש אפשרויות שונות להתאמה אישית של המערכת לדרישותיכם המיוחדות. ל-GNS תשתית של 13 חוות שרתים ברחבי העולם (בישראל, באירופה, בארצות הברית, בקנדה ובמזרח רחוק), בעזרתן היא מסוגלת לספק זמני תגובה גבוהים.

לסיכום

אל תישארו חסרי הגנה! הבטיחו לעצמכם פתרון רחב ומלא להתאוששות מאסון, בעזרת שירות DRP.