ציפורניים חלשות,עייפות, ושיניים חלשות הן רק חלק מהתופעות הנלוות למחסור בסידן בגוף. במדריך זה נסביר מהו חוסר סידן בגוף, כיצד נמנעים ומה חשוב לאכול כדי להגביר את צריכת הסידן.

חוסר סידן: כיצד הוא משפיע על הגוף?

סידן הוא מינרל חשוב מאוד לגוף, והוא משתתף בלא מעט תהליכים ביולוגיים. למעשה, הסידן מסייע לכיווץ השרירים, והוא מצוי בריכוז של 99% בשלד. עם הזמן, הגוף נוטה לאבד את המצבור של הסידן ולכן רבים נתקלים במצב שבו השיניים שלהם חלשות יותר, הציפורנים נשברות בקלות והסיכוי לשבר בעצמות הוא משמעותי. הסימן הבולט ביותר למחסור בסידן הוא התכווצות שרירים, כמו גם עייפות וסימפטומים נוספים אשר לעיתים לא ניתן להבחין בהם אלא רק לאחר בדיקה של רופא. במידה והמחסור בסידן אינו מטופל, עלולות להתפתח מחלות כמו אוסטאוריאזיס, מחלה הפוגעת בעצמות. משום כך, חשוב מאוד לספק לגוף צריכת סידן מספקת, אולם יש לקחת בחשבון כי באמצעות מזון הספיגה היא בשיעור של 30% לכל היותר.

איך להימנע ממחסור בסידן בגוף?

תזונה נכונה היא הבסיס לאספקה סדירה של סידן לגוף, וזאת באמצעות תזונה נכונה ותוספי תזונה. באמצעות אבקת חלבון קזאין המכילה סידן ניתן להגביר את צריכת הסידן, ובכך לספק לגוף את הסידן הדרוש לו. מדובר באבקה ייחודית אשר נמצאה כיעילה מאוד בעבור הבעיה הזו, וזאת לאור שורה ארוכה של מחקרים. הריכוז הגבוה של הסידן מאפשר לכם לשלב את האבקה בתזונה, כל זאת בכדי לתמוך במטבוליזם של הסידן מבחינת ויטמינים. בכך, תוכלו לווסת את מאזן הסידן בגוף, ולראות תוצאות תוך זמן קצר. כאשר הגוף סופג סידן ניתן לראות תוך זמן קצר כיצד הציפורניים מתחזקות, השיניים נראות בריאות יותר (ואפילו לבנות) וכן כיצד ניתן לבנת מסת שריר טובה יותר לאחר פעילות גופנית. פעילות גופנית סדירה היא חשובה מאין כמותה לבריאותנו, ולכן באמצעות צריכה וספיגה של סידן בגוף ניתן להפעיל את השרירים ואף למנוע פציעות, כמו גם להחלים מהר יותר במידה ונפגעתם בזמן פעילות גופנית או יום יומית.

חוסר סידן בגוף- איך נמנעים מזה ומה חשוב לאכול

האם יש דבר כזה יותר מדי סידן?

כאמור, מחסור בסידן עשוי להוביל לשלל תופעות בריאותיות קשות מאוד, בעיקר בגילאים מבוגרים ולעיתים גם בגילאים צעירים בשל מחסור בסידן. הרמה של סידן אשר נחשבת לתקינה היא בין 8-6 מ"ג ל 100 מ"ל בדם. צריכה גבוהה מדי עשויה להוביל למחלות של כלי דם, ולכן חשוב להיות תמיד עם אצבע על הדופק ולהיבדק אצל הרופא המשפחתי. באמצעות בדיקות תכופות, תזונה מאוזנת וכן צריכה של תוספי תזונה תוכלו להיות בטוחים כי אתם מעניקים לגוף את המינרל החשוב הזה, וזאת בכדי לייצר לעצמכם אורח חיים בריא, לאריכות ימים.

כדאי לקרוא: מהו חלבון קולגן ולמה הוא חשוב לגופנו?