שירותי הטיפול הפסיכולוגי של מכון חיבורים הבולט זמינים כעת גם בראשון לציון. זאת, תוך התמקדות בשיטת CBT. מדובר בסוג טיפול מודרני, יעיל ומהיר במיוחד, אשר עשוי לעניין כל מי שזקוק לשירות כזה. לפניכם הכרות קצרה, עם הסניף החדש, מכון חיבורים והשיטה עצמה.
גם לתושבי ראשון לציון וסביבתה
חיבורים – המכון הישראלי לטיפול בחרדה, הוא מכון וותיק, בו פועלים כ-35 פסיכולוגים, עובדים סוציאליים קליניים ופסיכותרפיסטים. הצוות כולל פסיכולוגים מובילים בתחומם וכולם בעלי תואר שני ו/או דוקטורט בפסיכולוגיה קלינית או פסיכותרפיסטים. כמובן, לכל המטפלים במכון חיבורים יש אישור מתאים ממשרד הבריאות או משרד החינוך. הצוות מתמחה בחרדה ודיכאון, בקרב מבוגרים וילדים. תוכלו למצוא פרטים נוספים באתר מכון חיבורים וגם כאן, בהמשך המאמר. למכון חיבורים סניפים בתל אביב, רעננה, פתח תקווה וחולון. סניף נוסף, חדש, נפתח לאחרונה בראשון לציון. הסניף ממוקם ברחוב רוטשילד 45 – מיקום מרכזי, עם חנייה בשפע (בחניון תת קרקעי וגם בכחול לבן ברחובות הסמוכים) ונגישות לנכים.
Cognitive Behavioral Therapy
מכון חיבורים מתמחה בטיפול בשיטה שידועה בשם Cognitive Behavioral Therapy. זהו למעשה שילוב של
שיטות מתחום הטיפול ההתנהגותי, עם שיטות של טיפול התנהגותי. החלק הקוגניטיבי עוסק בדפוסי חשיבה ("Cognitive") והחלק ההתנהגותי בדפוסי התנהגות ("behavioral"). ביחד – Cognitive Behavioral Therapy או CBT. במבט כללי, הגישה היא לשנות תפיסות, אמונות ומחשבות, שמהוות את המקור למצבים הנפשיים השליליים. טיפול מסוג זה אורך בדרך כלל 3-6 חודשים. אחד מיתרונותיו, הוא ש-CBT לא כולל שימוש בתרופות. לאחר הטיפול, האדם יכול כמובן להמשיך וליישם את הכלים שהוא רכש במסגרתו ולהתמודד בצורה טובה יותר, עם אתגרים נפשיים ומשברים מסוגים שונים.
למי ומתי זה מתאים?
גישת CBT מסייעת במגוון רחב של מקרים, למבוגרים, ילדים ונוער. בין השאר, היא שימושית במקרים של דיכאון, הפרעות חרדה ופאניקה, פוביה חברתית, הפרעות אכילה, הפרעות כפייתיות והפרעת דחק פוסט-טראומטית. היא כוללת גם גישת משנה בשם Acceptance and Commitment Therapy – טיפול בקבלה ומחויבות או ACT. הגישה שתיושם – ACT או אחרות וכן אופן היישום, משתנים בהתאם לכל אדם ונסיבותיו המיוחדות. ניתן לדבר עם המטפלים לפני המפגש הראשוני. בכל מקרה, מבוצעת לפני הטיפול הערכת מצב, בסיוע שאלונים וכמובן שיחה עם המטופל. לאחר מכן נבחרת גישת הטיפול המתאימה ביותר. במשך סדרת הטיפול לאחר מכן, שאיננה ממושכת, יהיה תהליך של בחינת המצב, הבנה, הצעת פתרונות, ניסוי הפתרונות בשטח, דיווח, שיקוף של המצב מצד המטפל, שיפור גישת ההתמודדות ועוד. התוצאה, היא תהליך מהיר יחסית, של שיפור הדברים בפועל.
תוצאות מהירות
גישת הטיפול של מכון חיבורים מקדמת מודעות של המטופל למצבו, בדגש על הרגשות, המחשבות והרצונות שעומדים מאחורי מה שגורם לו סבל נפשי. המודעות לפרטים אלה ממשיכה בשינוי הדרגתי שלהם, אשר מוביל להקלה במצב. בשלב מתקדם, ניתן אפילו למנוע לגמרי את המצבים הלא רצויים ואת הסבל הנפשי. חשוב להדגיש, שבניגוד למה שעשויים לחשוב על טיפולים מסוג זה, אין צורך במפגשים רבים בכדי לראות התקדמות. הגישה היא מאוד מעשית, ממוקדת בהווה ובפתרונות מעשיים בפועל. לא בניתוחים ממושכים של העבר, חלומות, טראומות ילדות וכדומה. המטופל לוקח בכך חלק מרכזי ופעיל, מנסה גישות פעולה שונות שהוא לומד ליישם בחיי היום יום, מתעד ומשתף את המטפלים בתוצאות התנסויות אלה, מקבל פידבק ועצות נוספות וכן הלאה.
לסיכום
לכל מי שזקוק לסיוע בנושאים אלה, זמין כעת השירות האיכותי של מכון חיבורים, גם בראשון לציון וסביבתה.
המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, כדי לקבל את הטיפול המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד.