מצב שבו זקוקים לעזרה סיעודית, הוא בוודאי מצב לא קל. לא לחולה ולא למשפחתו. אחד מהדברים שמסייעים בכך, הוא שניתן לקבל סיוע ממטפל סיעודי. זאת, במידה וזכאים לכך. אם כך, מי זכאי? כיצד משתלבת בכך עמותת עזר מציון? ומה עוד חשוב שתדעו בנושא זה? זו היא סקירה קצרה של נושא הטיפול הסיעודי לזכאים.

מסייעים לתפקד ביום יום

סיוע סיעודי, הוא סיוע אשר נדרש כאשר אדם לא מסוגל לתפקד בחיי היום יום באופן מלא. מדובר על היכולת לבצע פעולות פשוטות וחיוניות, כגון אכילה, שתייה או לבישת בגדים. סיוע בהקשר זה עשוי להידרש, בעקבות מצבי מחלה שונים, לאחר תאונות ועוד. הוא עשוי להיות דרוש לזמן קצר או לטווח יותר ארוך. אך בכל מקרה, ברור שזהו צורך חיוני ומאוד משמעותי. ניתן לקבל שירותי מטפלת סיעודית מעמותת עזר מציון, כמו גם שירותי עזר נוספים מעמותה מיוחדת זו. בהמשך נספר עוד על העמותה. החוק במדינה קובע, שקשיש אשר זקוק לסיוע סיעודי זכאי כעקרון לקבל סיוע מהמדינה במימון שירות מסוג זה. זו היא "גמלת סיעוד", אשר ניתנת בהתחשב במצב הכספי (בכך שאכן לא יכולים לממן סיוע סיעודי לבד). כמובן, גמלת הסיעוד לא תינתן, אם מדובר בקשיש אשר נמצא כבר במסגרת שמסייעת לו מבחינה זו כגון בית אבות.

 

 

 מי זכאי למה?

לגבי כל מבקש גמלת סיעוד מתבצעת הערכת מצב ולפי מסקנותיה נקבע היקף הסיוע שיינתן. היקף זה הוא מאחד משלוש רמות:

 עוד כמה נקודות חשובות

 עוד על עזר מציון

את עמותת עזר מציון כדאי לכם להכיר במצבים כאלה ובכלל, מאחר שהיא מציעה סיוע מגוון ביותר. זו היא עמותה וותיקה (1979), אשר מציעה סיוע פרא-רפואי לחולים ומוגבלים. האגף לסיעוד ותמיכה בקשישים של עזר מציון מסייע לאוכלוסיות נזקקות רבות. בכלל זה, הוא מציע שירותים רבים עבור קשישים ובני משפחותיהם. מבחינת קשישים שנמצאים במצב סיעודי, ניתן להזכיר בהקשר זה למשל את הפעילות לשיפור מיומנויות אצל חולי אלצהיימר. עבור בני המשפחה, העמותה מציעה גם הכוונה וייעוץ, לגבי אפשרויות מיצוי הזכויות מול הרשויות ונושאים חשובים נוספים. היא אף מציעה טיפול רגשי מקצועי. ישנן גם פעילויות מיוחדות עבור ניצולי שואה וכן שירותים כלליים שעשויים להיות רלבנטיים, כגון השאלת ציוד רפואי ושיקומי.

לסיכום

במצב שבו זקוקים לסיוע סיעודי כדאי להכיר היטב את הזכויות שיש לכם ולהיעזר בסיוע הזמין, כולל מעמותת עזר מציון.