אנחנו נמצאים עם עצמנו 24 שעות ביממה ועל כן זה רק הגיוני שבמשך היום נשלב פעולות שיגרמו לנו לחוש טוב יותר, כי אין שום סיבה להשקיע באחרים, אם בדרך שכחנו את עצמנו. מכאן שמרגיע לדעת שאין צורך לצאת לספא פעם בשבוע ואף אין צורך זה עתה לעלות על טיסה ליעד אקזוטי, אלא יש לא מעט פעולות פשוטות ליישום, אם כאלו שיש להוסיף למהלך היום ואם כאלו שאנו בכל מקרה מבצעים, ועל כן רק צריך לחדד אותן בכדי שהן יהיו כמה שיותר אידאליות. נשמע מעניין? נשמע חשוב!

מחשבה יוצרת מציאות

מאוד מסייע לחשוב ולדבר בצורה חיובית, ואף ישנה האמירה הידועה שמחשבה יוצרת מציאות. ברגע שמתכוונים למשהו חיובי הנתיב של החיים מתיישר בהתאם. אי לכך חשוב לדבר עם תקווה לגבי העתיד, חשוב להקפיד על קריאת תהילים יומית, חשוב לעצור ולהבין לאיזו נקודה רוצים להגיע, חשוב למצוא את הטוב שבסיטואציה, חשוב לעצור ולומר תודה וחשוב להביט מעבר ולנסות לסייע. באופן שכזה הקארמה מקבלת תפנית חיובית והרבה יותר קל להגיע למקום שנכון לנו.

לשמור על בריאות הגוף

אין זה סוד שיש קשר ישיר בין הגוף לנפש ועל כן חשוב לטפח את הגוף – לשים לב מה אוכלים, כמה שעות ביממה ישנים, כמה מפעילים את הגוף וכדומה. פה מעניין לציין ששלל מחקרים מעידים שאנשים שמקפידים על תזונה בריאה, שעות שינה ועל פעילות גופנית, אכן חיים באופן בריא עד לגיל יחסית מאוחר.

מחשבה יוצרת מציאות

אל תמהרו לכעוס

מבלי שנשים לב אנו מכלים חלק ניכר מהיום בכעס. אנשים כועסים על בן/ת הזוג, על הילדים, על החברים, על הקולגות, על המנהל, על בעל הבית, על המדינה וכדומה. מאוד נוח לכעוס ויותר קשה למצוא פתרון, או יותר נכון שליטה עצמית. חשוב להבין שכעס הנו חומר הרסני לנפש ושאינו מקדם לשום מקום חיובי. אי לכך רצוי לעשות שני דברים: להקיא את הכעס החוצה (לדבר עליו ולשים דברים בפרופורציות) ולטפל בתחושה המעיקה. כיצד? או שמנסים להימנע מתחושת כעס מיותרת (דרושה עבודה עצמית), או שמטפלים במקור הכעס באמצעות שיחה בונה. אם לא נעשה כך, תחושת הכעס אט אט תכרסם בנפשנו.

תפעלו לטובת אחרים

מדהים לגלות איזו תחושה טובה עזרה לזולת מצמיחה. מכאן שאם ניתן לסייע לאנשים אחרים, התייחסו לכך כאל זכות. ההצלחה לא רק תחזק אותכם כאנשים ותגרום לכם להיות גאים בעצמכם, אלא גם תחזיר לכם את האמונה בטוב האנושי.

חפשו את נקודת האמצע

לקראת הסוף נחזור לאמצע – על כל אחד למצוא אצלו את נקודת האמצע ולהיצמד אליה. במה מדובר? יש למצוא את נקודת האמצע שבין אומץ לפחד, בין קמצנות לאדיבות, בין רצינות לקלות דעת, בין אדישות לכעס וכדומה. כל עוד לא נחרוג לקצוות נחוש יותר שלמים ומחוזקים. מה עוד? אל תרבו בהסתרת שקרים, תכבדו את בני הזוג, אל תהיו מונעים מפחד, תפעלו ממקום של טוב והקפידו על עשייה – אדם ללא עשייה משול לאדם שניצב לפני תהום. בהצלחה!